۴ خرداد ۱۳۹۵، ۱۶:۲۷

رئیس اداره جوانان دفتر سلامت وزارت بهداشت اعلام کرد؛

رشد ۵۳ درصدی طلاق در کشور

رشد ۵۳ درصدی طلاق در کشور

اصفهان - رئیس اداره جوانان دفتر سلامت وزارت بهداشت گفت: در کشور طلاق رشد ۵۳ درصدی داشته و نسبت ازدواج به طلاق طی سال ۸۵ تا ۹۳ بیانگر این است که طلاق بر ازدواج فزونی یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، گلایل اردلان ظهر سه شنبه، در همایش ازدواج سالم که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: آموزش به جوانان، دختران و پسران مجرد، آموزش افزایش آگاهی ملاک های انتخاب همسر، افزایش آگاهی نسبت به مهارت‌های زندگی، افزایش آگاهی افراد متعهد جهت کاهش طلاق و فرهنگ سازی به منظور داشتن یک ازدواج سالم از جمله این فعالیت‌ها است.

وی بیان داشت: آمار طلاق در کشور رشد ۵۳ درصدی داشته است و نسبت ازدواج به طلاق در سال ۸۵ تا ۹۳ بیانگر این است که طلاق بر ازدواج فزونی یافته است.

رئیس اداره جوانان دفتر سلامت وزارت بهداشت با اشاره به یکی از بندهای سیاست‌های ابلاغی جمعیتی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر ازدواج سالم است، اظهار کرد: برنامه‌هایی به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفتارهای مخاطره آمیز در میان جوان در اداره سلامت جوانان وزارت بهداشت به صورت جدی دنبال می‌شود.

وی آموزش معیار همسرگزینی عقلانی را یکی از برنامه‌های این اداره در جهت ترویج ازدواج سالم عنوان كرد و افزود: در سند سلامت جوانان سلامت باروری و ازدواج، سلامت روان، سلامت اجتماعی، ترویج سبک زندگی سالم و پیشگیری از اعتیاد ذكر شده است.

اردلان ادامه داد: افزایش سن ازدواج در دختران و پسران باعث کاهش نرخ فرزندآوری و افزایش رفتارهای مخاطره‌آمیز می‌شود، برهمین اساس لازم است برنامه‌هایی با رویکرد سلامت معنوی، جسمی و اجتماعی درخصوص ازدواج شاد، سالم، پایدار در اختیار گروه سنی جوان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه هدف این همایش باید آموزش در زمینه چگونگی ترویج ازدواج سالم در جوانان باشد، افزود: متاسفانه هر ازدواجی منجر به یک ازدواج موفق نمی‌شود، بنابراین طبق دیگر سیاست‌های کلی جمعیت از سوی مقام معظم رهبری در سال ۹۳، ارتقاء و پویایی جمعیت و همچنین رفع موانع ازدواج و تسهیل در امر آن نیز از جمله برنامه‌های این اداره است.

در صورتی که یک خانواده سالم نباشد، منجر به بر هم خوردن ساختار جامعه می‌شوند

اردلان با اشاره به اینکه میزان نرخ باروری در کشور ۱.۸ است، گفت: این میزان در استان تهران ۱.۴ است که کمتر از میزان کشوری است و لازم است جوانی جمعیت، ارتقاء و پویایی آن بیش از پیش در نظر گرفته شود.

رییس اداره جوانان دفتر سلامت وزارت بهداشت به اهداف ازدواج سالم اشاره کرد و ادامه داد: نجات از سرگردانی، تداوم نظم در امور زندگی، افزايش طول عمر و شادتر زندگی کردن و هم‌چنین ارتباط اجتماعی سالم با افراد جامعه از دیگر اهداف ازدواج سالم است.

اردلان با اشاره به فواید ازدواج سالم در جامعه، تاکید کرد: افزایش رشد اجتماعی، رشد اخلاقی، مسئولیت پذیری و تعالی انسان، احساس امنیت و رشد عاطفی و اجتماعی از جمله فواید ازدواج سالم در جامعه است.

وی به ازدواج به عنوان تکیه گاهی برای سلامتی اشاره و اضافه کرد: این تکیه گاه شامل سه مورد می‌شود که مورد اول آن حمایت و پشتیبانی همسران از یکدیگر، متعهد بودن در امور زندگی و احساس رضایت از زندگی است. چراکه اگر افراد ازدواج کنند اما ناراضی باشند، سلامت آنها نسبت به افراد مجرد ضعیف‌تر است، در نتیجه کیفیت زندگی مشترک بسیار مهم است.

رییس اداره جوانان دفتر سلامت وزارت بهداشت به تأثیر خانواده سالم بر سلامت جامعه اشاره کرد و گفت: در صورتی که یک خانواده سالم نباشد، منجر به بر هم خوردن ساختار جامعه می‌شوند و افراد مریض وقتی به جامعه وارد می‌شوند در جامعه ناهنجاری ایجاد می‌کنند.

اردلان به ابعاد مختلف ازدواج اشاره کرد و گفت: ازدواج شامل ابعاد مختلفی مانند حقوقی، جسمی، عاطفی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است.

میزان باروری زنان در سن ۳۵ سالگی به بالا کم می‌شود

وی ادامه داد: طبق آمار سن ازدواج رو به افزایش است به گونه‌ای که سن ازدواج در مردها ۲۷.۶ و در زنان ۲۶.۱ رسيده است. تأخیر در سن ازدواج منجر به تأخیر در فرزندآوری و تأخیر در فرزندآوری منجر به ناباروری می‌شود.

رییس اداره جوانان دفتر سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماری‌هایی مانند اوتیسم و سندروم داون از جمله بیماری‌هایی است که به دلیل سن بالای مادر در نوزاد ایجاد می‌شود، گفت: میزان باروری زنان در سن ۳۵ سالگی به بالا کم می‌شود و گاهی منجر به ناباروری آن‌ها می‌شود.

اردلان به روند ازدواج از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۳ اشاره کرد و افزود: طبق آمار ثبت احوال در سال گذشته با کاهش ازدواج در کشور روبرو بوده‌ایم و بیش از ۱۳ میلیون جوان در آستانه ازدواج هستند که در صورت تأخیر در ازدواج با کاهش باروری آنها مواجه می‌شویم.

وی مشکل اساسی ازدواج نکردن را هزینه‌های زیاد عروسی عنوان کرد و گفت: خودشناسی یک معیار مهم در ازدواج است و وقتی می‌خواهیم ازدواج کنیم باید در نظر داشته باشیم معیارهای خودشناسی مهم‌تر از هزینه‌های عروسی است.

کد خبر 3667029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha